Kijk mij nou: Rijn Dupont

Van Essen Optiek

0478 51 25 67

www.vanessenoptiek.nl

“Haaa, eindelijk rust, Pleun”, verzucht
Joris als hij na een stevige afdaling op
de ligstoel bij de skihut neerploft.
Pleun smeert haar gezicht in tegen de
brandende zonnestralen. “En toch kan ik niet
wachten tot we weer thuis zijn”, lacht ze.

Wie ben je?
Mijn naam is Rein Dupont, getrouwd met Annemie. We hebben vier kinderen en twee kleinkinderen van 1 en 3 jaar: mijn oogappeltjes. Ik ben lid van het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg en ben eindverantwoordelijk voor het aanleggen van dijken tussen Eijsden en Mook. Samen met mijn vrouw ga ik graag op reis, liefst een paar keer per jaar en ik kook een keer in de maand met een leuke groep mannen.

Zelf bereiden en ook opeten?
Jazeker, we maken een vijfgangendiner van recepten uit de Franse keuken. Rond 18.00 uur beginnen we met een borrel en nemen de receptuur door. We gebruiken verse ingrediënten en dan zijn sommige onderdelen wat bewerkelijker door het vele snijwerk of de geringe tijd die we hebben om bijvoorbeeld ijs te bereiden. Gelukkig hebben we iemand die ons daarin begeleidt en dat gaat hartstikke goed. 

Kijk, volgens mij zit het zo!
President Trump van Amerika vind ik een ongeleid projectiel. Als hem iets niet zint dan neemt hij zeer drastische maatregelen: een naaste medewerker ontslaan, de Iran-deal afzeggen of het in Israël verplaatsen van de ambassade naar Jeruzalem. Ik begrijp niets van hem en ik zou graag door zijn ogen naar de wereld kijken, misschien dat ik het dan begrijp. Iemand die ik zeer bewonder is cabaretier Jochem Myjer. Hij overwon zijn zware ziekte en staat weer met alle aanstekelijke energie op het podium. Daar word ik vrolijk van!

Waarom deze bril?
Ik had een weinig opvallende bril en ik wilde er eentje die goed bij mijn gezicht paste en ook best mocht opvallen. Bij Van Essen kwam ik deze tegen. Ik krijg alleen maar complimenten over mijn bril en dan kan ik weer zeggen waar ik hem heb gekocht. Ze geven mij als klant het juiste gevoel en vertrouwen.

Hoe ziet jouw ideale vakantie eruit?
Voor het eerst in mijn leven heb ik aan de rand van het meer Lago Trasimeno een grote boerderij gehuurd op de grens van Umbrie en Toscane in Italië. Ik heb mijn kinderen uitgenodigd en die waren direct enthousiast en daarmee was hun komst verzekerd. We gaan daar een mooie tijd hebben. Genieten van elkaar en de mooie omgeving. En een volgende keer gaan mijn vrouw en ik verder weg. Azië, Zuid-Amerika, Afrika, maar ook in eigen land kun je heerlijk genieten. Ik loop altijd als eerste naar het vvv-kantoor voor een wandelgids. Je leert anders kijken en geniet zo meer van de rijke historie.