Kijk mij nou: Rob Wagenaar (61) uit Meerlo

Van Essen Optiek

0478 51 25 67

www.vanessenoptiek.nl

Wie ben je?
Mijn naam is Rob en ik ben afkomstig uit Heiloo, gelegen onder Alkmaar. Ik ben getrouwd met Toos en samen hebben we vier kinderen. Sinds 1978 ben ik woonachtig in Limburg. Het was de kaashandel die mij hier naar toe bracht en al vrij snel vond ik mijn plek op de markt.

En waarom op de markt?
Vrijheid blijheid, dat is iets wat me heel erg aanspreekt. Persoonlijk en direct contact met mijn klanten, heel toegankelijk. Binnen de kortste keren praat je met hen over van alles en nog wat: van serieuze tot luchtige koetjes en kalfjes-gesprekken.

Doe je dat helemaal alleen?
Nee, ik werk samen met een aantal medewerkers, waaronder Nick (24). Hij kwam als vijftienjarige jongen bij mij werken en trekt als compagnon samen met mij de kar. Ik werk met verschrikkelijk veel plezier in de kaashandel en ook bij Nick zie ik deze passie. Langzaam doe ik een stapje terug en over twee jaar ben ik geen kaasboer meer, dan ondersteun ik als vliegende keep.

En daarna?
Dan ga ik wat meer helpen in de tuin, dat is nu vooral een bezigheid van Toos. Wij vinden het heerlijk om samen te wandelen, te fietsen in de omgeving en samen op vakantie te gaan. Een verre reis blijft voor ons altijd lastig, omdat we toch altijd de verantwoording hebben voor onze zoon Luuk.

Waarom deze bril?
Ik ben al jaren vaste klant bij Van Essen: goed advies, vertrouwen, persoonlijk contact en als mens gewaardeerd. Dat vind ik heel belangrijk. Op mijn vorige bril zaten wat beschadigingen, dus het werd tijd voor een nieuwe. Toen ik een paar andere modellen probeerde ging ik twijfelen: voelde het vertrouwd omdat ze leken op de modellen die je al jaren droeg? Deze bril was anders: nieuw en gedurfd.
Ik heb de stoute schoenen aangetrokken: voor mij een nieuwe bril met een andere look en een flexibel montuur.

Welke kaas vind jij eigenlijk de lekkerste?
Als kaasboer zoek ik partners in het leven waarmee ik een band opbouw. Bij onze boeren die ons kaas leveren proef je de kwaliteit en liefde voor het vak. Zelf ik eet altijd graag een stukje boerenkaas. Ambachtelijk bereid door een boer, die, als we daar zijn, ons altijd sommeert om eerst zijn dames in de wei te groeten.