Kijk mij nou: Max Pannekoek (14) uit Leunen

Wie ben je?
Ik ben Max Pannekoek en ik woon in Leunen. Toen ik in groep 6 zat zijn we voor het werk van mijn vader Jeroen samen met mijn moeder Olga en mijn broertje Thomas anderhalf jaar naar Zweden geweest. Thomas en ik zaten daar op een internationale school en wij spreken daarom goed Engels. Ik zit nu in derde klas havo van de middelbare school Metameer in Boxmeer. Volgend jaar ga ik samen met mijn beste vriendin Milou werken in Kaffee Met in Venray, het restaurant van haar ouders.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik vind het leuk om af en toe te hardlopen en ik heb op veel sporten gezeten. Zo heb ik drie jaar tennis gespeeld en ook freerunning beoefend. Maar momenteel doe ik weinig aan sport. Later wil ik binnenhuisarchitect of modeontwerper worden, passies die ik al vanaf kinds af aan heb.

Je bent creatief…
Ik wil als binnenhuisarchitect een sfeer creëren die goed voelt en gezellig is, zodat mensen daar graag zijn. Ook heb ik altijd een fascinatie gehad voor kleding. Ik draag graag dingen die je normaal niet ziet. Kunstzinnige kleding als aparte schoenen of broeken die niemand anders aan durft. Ik heb hierin geen ontwerpers als voorbeeld. Ik ontwikkel vooral mijn eigen stijl, geïnspireerd door anderen.

Waarom deze bril?
Twee jaar geleden merkte mijn moeder op dat ik niet meer goed zag. Ik had het zelf niet meteen door, omdat ik niet wist hoe het was om goed te zien. Toen ze mij op een tekst in de verte wees, kon ik het niet lezen. Na een check bleek dat ik al meer dan min één had aan beide kanten. Eerst had ik een zwart montuur en nu vond ik het tijd voor iets nieuws. Ik wilde iets met rondjes en toen ik deze zag, was ik meteen verkocht.

Wat kijk je op tv?
Ik volg graag series op Netflix. Ik ben iemand die prima verschillende dingen door elkaar kan kijken, momenteel zelfs vijf. Dat is voor mij geen probleem. Ik kijk naar programma’s in de categorie: bovennatuurlijk of avontuurlijk. Ik heb, zoals mijn moeder ook zegt, een grote fantasie. Ik vind dat ik al genoeg normaal in mijn leven heb en dan vind ik het leuk om iets te kijken dat ver van me afstaat en wat nergens op slaat. Series met vampieren of weerwolven. Voor mij absoluut geen drama of comedy, maar gewoon lekker kijken naar mijn eigen fantasie.