Dat gekke gebouw in Venray

Smits Dakbedekkingen

0478 54 65 27

www.smitsdakbedekkingen.nl

Het gekke gebouw aan de Metaalweg 14 in Venray is niet voor het eerst onderwerp van gesprek: “Mama, wanneer gaan ze die omgevallen blokkendozen nou eens rechtzetten?” Maar wie goed kijkt ziet dat het eigenzinnige pand best doordacht in elkaar zit.

Als je naar het pand kijkt, dan zie je twee omgevallen dozen. De ramen aan de onderkant brengen licht aan die onderkant, dat dit effect versterkt. Evenals de bouw van de kozijnen aan de zijkant van het pand, benadrukt het gevoel van een val. Eenmaal binnen vallen meteen de houten staldeuren op, vervaardigd uit eiken en vuren. In het plafond zitten zogenoemde hexagonaaltjes. Deze zeskantjes zijn opgebouwd uit vier verschillende metaalsoorten en speciaal ontwikkeld om het geluid op kantoor te dempen. De spanten, die het dak dragen zijn geschilderd in de kleuren van de regenboog, wat een aparte beleving geeft en het geheel boeiend houdt.

‘Daarom nodigen we iedereen uit om tijdens de open dag een kijkje in de keuken te komen nemen’

Smits Dakbedekkingen bestaat 40 jaar en verhuisde begin dit jaar van Merselo naar Venray. BituRec, eveneens onderdeel van het familiebedrijf, bestaat inmiddels 20 jaar en is gespecialiseerd in de recycling van dakbedekking. Het eindproduct is een slim alternatief voor wegenbouwasfalt. Eigenaar Rob Smits: “Wij zijn groot geworden door onze jarenlange ervaring en vakmanschap. De locatie in Merselo bleek al die tijd zeer toegankelijk en dat willen we in Venray ook. Daarom nodigen we iedereen uit om tijdens de open dag een kijkje in de keuken te komen nemen. Ik leid je graag rond. Ook in dat gekke gebouw”, besluit Rob met een lach.