Wij houden van mooie auto’s

Garage Arts & Claessens

0478 562 499

www.artsclaessens.nl

In hun vrije tijd rijdt de één graag op zijn motor of bevindt zich op de boot op het water en sleutelt de ander graag aan zijn oldtimer. Ramon en Jelle van garage Arts & Claessens op Keizersveld 73b in Venray zijn twee hardwerkende en succesvolle automonteurs, die toch al die tijd vooral zichzelf zijn gebleven.

Jelle Claessens (31) uit Merselo woont samen met zijn vriendin Lotte Jacobs. “Ik heb altijd iets met auto’s gehad. Dat begon zoals iedere monteur met het sleutelen aan fietsen, brommers en scooters en toen ik bijna 18 jaar was, had ik mijn eerste auto. Ik herken de meeste mensen beter aan hun auto dan dat ik ze bij naam ken. Als ik het merk, type en kleur hoor dan weet ik meteen over wie het gaat.” Compagnon Ramon Arts (41) woont samen met Anja van Arkel in Merselo. “In mijn vrije tijd rijd ik graag rond in mijn Chrysler 300 uit 1968. Een Amerikaanse slee die ik ondertussen van binnen en buiten ken. Je blijft zo lekker bezig met dat oude spul. Het is vooral de uitstraling die de auto bijzonder maakt. De uitvoering is luxe met onder andere stuurbekrachtiging, maar het is hard werken in deze auto. Het rijdt Spartaans: je gaat van links naar rechts”, zegt Ramon met een grote glimlach.

‘In mijn vrije tijd rijd ik graag rond in mijn Chrysler 300 uit 1968’

Ramon en Jelle kennen elkaar al ruim tien jaar en zijn prima op elkaar ingespeeld. “Hier komen de meest uiteenlopende auto’s van heinde en verre, tot aan Eindhoven en Haarlem toe. Wij krijgen de meest luxe wagens onder handen tot een bak waarbij je denkt: rij niet nog een kilometer verder, want het gaat faliekant mis. Dat laatste heeft vaak te maken met onwetendheid van de rijder. Vaak schrikken zij daarvan als wij ze dat vertellen.” Aan de muur van het pand in Venray vind je geen overbodige schildjes van bekende brancheorganisaties. Jelle: “Wij geloven in onze eigen kracht, zijn zeer coulant in het oplossen van problemen en zijn zelf ook bereid om die extra stap te zetten, toch Ramon?” Hij kijkt verschrikt op: “Huh wat? Sorry, ik was even afgeleid door die mooie schone.”