Klaar voor vertrek … Click

Foto Dom Melskens Venray

0478 58 34 67

www.melskensvenray.nl

 

Een jungletocht door Zuid-Amerika, met de caravan naar Zuid-Frankrijk of vakantie in eigen land. De zomervakantie komt eraan en een goede voorbereiding is het halve werk.  Ook als het om fotografie gaat.

Het zijn de meest voor de hand liggende vragen die mensen snel vergeten als het gaat om hun fotocamera: zijn de accu’s in orde? Is de sensor schoon? Hoeveel geheugenkaartjes neem ik mee en in welk formaat sla ik de foto’s op? Theo Klabbers van Foto Dom Melskens in Venray: “Laat bij ons gratis de camera controleren voordat de reis begint. Dat is eenvoudiger dan met handen en voeten in een Franse supermarkt uitleggen waarom het apparaat niet naar behoren functioneert.”

Op vakantie is het vaak behelpen om alleen het hoognodige mee te sjouwen. “Een comfortabele foto-tas of een handige fotoriem helpt. Ben je een natuurliefhebber en fotografeer je graag blauwe luchten met mooie witte wolken of leg je graag prachtige bergtoppen vast? Denk aan een polarisatiefilter waarmee je de reflecties van oppervlakken zoals water, plastic en glas tegengaat. En wellicht is de aankomende vakantieperiode de aanleiding om dat al lang gewenste objectief aan te schaffen. Loop eens binnen en vraag naar de mogelijkheden.”

Deze zomerperiode eindelijk tijd om de prachtige natuur in te gaan en kleine voorwerpen als insecten, paddestoelen of plant  en van dichtbij te fotograferen? Theo: “Overweeg een macrolens of een marcovoorzetlens. De kenmerken, de voor- en nadelen en het prijsverschil lichten we graag toe. Wees welkom en daarna: buen viaje, bon voyage of gute Reise”

Foto Dom Melskens Venray is specialist om uw beelden nog mooier te maken. U kunt hier terecht voor o.a. fotografie, cursussen, 1 uur
printservice, afdrukken op groot formaat & verschillende materialen, camera onderhoud en foto- en filmcopy. Kijk op www.melskensvenray.nl voor meer informatie.

 

De vakantietips van Foto Dom Melskens Venray:
1. neem je camera altijd en overal mee naar toe
2. observeer en bekijk vanuit diverse invalshoeken
3. zorg voor opgeladen accu’s en een extra geheugenkaart
4. oefen met het (nieuwe) toestel, leer het kennen
5. sorteer en selecteer de gemaakte foto’s thuis op de computer, dan zie je meer
6. gebruik natuurlijk licht: een uur na zonsopgang en een uur voor zonsondergang
7. ga je onder water, overweeg een waterdicht toestel of waterdicht omhulsel
8. laat foto’s afdrukken bij de specialist, deze kijkt en denkt mee voor het mooiste resultaat