“Fotograferen kun je leren”

Foto Dom Melskens Venray

0478 58 34 67

www.melskensvenray.nl

Het uitzoeken van je eigen spiegelreflex- of systeem­camera was een groot feest. Met een mooie body, een goede lens en bijbehorende accessoires ga je aan de slag. “En daarna gaat het feest gewoon verder”, zegt Theo Klabbers van Dom Melskens in Venray.

Om een spiegelreflex- of systeemcamera goed te leren kennen is het fijn als iemand je de fijne kneepjes van het vak leert. “Heb je een camera in de winkel aangeschaft, dan krijg je de eerste stappen van de werking toegelicht. Je kunt ermee aan de slag. Heb je nog vragen? Dan ga je terug.

“Van die automatische stand af”

“Maar wil je de theorie achter de praktijk leren, dan volg je het beste een cursus. In drie avonden krijg je uitleg over de theorie en de vierde avond ga je fotograferen. Niet over de werking van een lens of objectief, maar juist de toepasbaarheid ervan: sluitertijd, diafragma, belichting, isowaarde, wel of niet flitsen en compositie. Dingen die je wil weten om de camera van de automatische stand af te halen. Als je weet wat je doet en hoe je dat moet doen, dan wordt het leuk. Fotograferen kun je leren”, besluit Theo.

Kiezen tussen een systeem- en een spiegelreflexcamera?
Bij een spiegelreflexcamera, ook wel een spiegelreflex genoemd, zit een spiegel in de body van het fototoestel waarmee je rechtstreeks door de lens kijkt. De lens kun je verwisselen door een ander, bijvoorbeeld om veraf of dichtbij te kunnen fotograferen. Een systeemcamera doet qua mogelijkheden en beeldkwaliteit niet onder voor een spiegelreflexcamera, alleen bevat deze geen spiegelsysteem. Hierdoor zijn ze compacter en lichter. Maar kom het verschil vooral ervaren.

De specialist
Foto Dom Melskens Venray is de specialist om beelden nog mooier te maken: fotografie, cursussen, 1-uur printservice, afdrukken op groot formaat en verschillende materialen, cameraonderhoud en foto- en filmcopy. Kijk voor meer informatie op www.melskensvenray.nl

Waardebon
Bij de aanschaf van een nieuwe camera bij DomMelskens Venray ontvang je een waardebon van 50 euro, waarmee je slechts 95 euro betaalt voor de cursus. Camera elders gekocht? Geen probleem, dan betaal je 145 euro.