“Zoveel mogelijk regionaal kopen”

Expert Coenders Horst/Expert Venray

077 398 13 88/0493 31 93 89

www.expert.nl

Bijna veertig jaar geleden openden Theo en Marleen Theeuwen een tankstation aan de Venrayseweg in Horst. Nog geen twintig jaar later verkochten ze hun bedrijf en sindsdien zetten ze zich vol overgave in voor mensen, voor wie extra steun geen overbodige luxe is.

Als Theo en Marleen samen door het centrum van Horst lopen, dan komen ze altijd wel iemand tegen met wie ze een praatje maken. Theo: “Toen wij ons benzinestation hadden stonden wij dag en nacht klaar voor onze klanten. Zolang ik wakker was konden mensen bij ons tanken.” In 1997 verkochten ze de zaak en gingen Marleen en Theo in een appartement wonen, gelegen boven de winkel van Expert Coenders in Horst. Het echtpaar deed zakelijk een stapje terug, maar stil zitten was er niet bij. “Voormalig burgemeester Romé Fasol van gemeente Horst vroeg ons om mee te helpen met het uitdragen van het verhaal over De Peelkabouters. De gelijknamige stichting zette zich belangeloos in voor zieke kinderen en kinderen met een beperking. Samen met het tankstation was dat de mooiste tijd van mijn leven”, vertelt Marleen trots. Tegenwoordig zet het echtpaar zich in als ambassadeur van de Truckrun in Horst en de BoemBoxBand, bestaande uit regionale muzikanten met een verstandelijke beperking.
Toen Theo ziek werd stonden de medewerkers van Expert Coenders klaar om hen al dan niet gevraagd te helpen en ondersteunen. “We moesten regelmatig naar het ziekenhuis en Theo zat inmiddels in een rolstoel. Ze tilden onze boodschappen naar boven, hielpen ons met allerhande klusjes in en rond het huis en brachten regelmatig een bloemetje om ons een hart onder de riem te steken”, zegt Marleen. “En altijd met een fatsoenlijke en hartelijke groet. Precies zoals het hoort”, vult Theo aan. “Zo ga je met mensen om.”

Inmiddels gaat het beter met Theo en ze hebben hebben inmiddels hun appartement verruild voor een woning net buiten het centrum van Horst. “Alle elektronica in ons nieuwe huis is net als bij ons appartement ook weer afkomstig van Expert Coenders. Wij zijn al jaren vaste klant, al toen ze nog op de Loevestraat zaten. We hoeven maar een vraag te stellen of een storing te melden en ze staan dezelfde dag voor ons klaar. Voor wat hoort wat. Ik geloof in die wisselwerking, net als we samen zorgen dat onze winkels in het centrum blijven bestaan. We moeten zoveel mogelijk regionaal kopen. Samen zorgen dat we de centra van onze dorpen leefbaar houden”, besluit Theo met een grote lach.

“Alle elektronica in ons nieuwe huis is net als bij ons appartement ook weer afkomstig van Expert Coenders”