“Wij zijn alleen maar een idee”

De ambassadeurs
Bart Everaerts en Jan Jenneskens

 

Twee mannen met een verschillende achtergrond, maar met hetzelfde doel voor ogen.
Jan Jenneskens en Bart Everaerts zijn twee van de vele ambassadeurs en deelnemers van
Gezondste regio 2025, een initiatief waarbij een goede geestelijke en lichamelijke gezondheid
van iedere inwoner in onze regio de hoogste prioriteit heeft.

Het initiatief is ontstaan in Horst aan de Maas en vindt haar wortels in het positieve gevoel, dat ondernemers en publiek overhielden aan Floriade 2012. In 2015 is een visie over gezond leven en werken in Horst aan de Maas gepresenteerd onder de noemer Gezondste Regio 2025.

Bart Everaerts: “Ik ben directeur van een bedrijf in Venray, waar wij enkele jaren geleden een belangrijke verandering hebben doorgevoerd. Wij hebben destijds de keuze gemaakt om binnen onze organisatie, maar ook naar onze klanten toe mensgericht te gaan werken, waarbij het thema goede gezondheid als vanzelf om de hoek kwam. Toen ik ontdekte dat onze denkwijze sterke overeenkomsten vertoont met het gedachtengoed van Gezondste Regio 2025, zijn wij vanuit Venray ook aangehaakt.”

Jan Jenneskens staat als onderwijsman midden tussen mensen uit alle geledingen in de samenleving. “Wat er bij het bedrijf van Bart gebeurt, geeft mooi weer, waar Gezondste Regio voor staat. Ik zie het als een uitdaging om elke dag vooral jonge mensen te inspireren om na te denken over en te werken aan hun gezondheid. Het moet immers vanuit de mensen zelf komen. Wij zijn alleen maar een idee.