“Net zo bijzonder als jij en ik”

De ambassadeurs
Henny van Berlo en Jamara der Meer

 

Veel mensen in onze samenleving leven in een isolement, waardoor de kwaliteit van hun leven op een laag pitje staat. In een voormalig schoolgebouw in Heide, maar ook bij mensen thuis willen Jamara der Meer en Henny van Berlo, ieder vanuit hun eigen ervaringen en invalshoeken en met de hulp van een groep vrijwilligers daar verandering in brengen.

“MenzSamen is een organisatie die geen doelgroepen kent”, vertelt Jamara. “We willen iedereen, die daar behoefte aan heeft, ondersteuning bieden bij de zoektocht naar mogelijkheden om meer uit het leven te halen. We kijken vooral naar wat mensen kunnen. Daarbij kunnen wij ze begeleiden, zodat ze zelf leren om kansen te creeeren, waarmee ze weer een stap vooruit kunnen zetten.” Henny vult haar aan: “Aan de hand van zes leefdomeinen bekijken wij wat de mogelijkheden en verwachtingen van de mensen zijn. Het schoolgebouw is daar een ideale plek voor.” 

In een prettige en ongedwongen sfeer kunnen mensen in De School aan dagbesteding doen of andere mensenontmoeten, waarmee ze een praatje kunnen maken. Jamara: “We willen mensen met elkaar verbinden, zonder ze iets op te leggen. Daarbij bieden wij, waar nodig, professionele ondersteuning”. MenzSamen kent geen doelgroepen. “We zijn er voor iedereen, bijvoorbeeld voor een eenzame oudere, mensen met een beperking of iemand die ernstig ziek is.” “En ons uiteindelijke streven? Onszelf overbodig maken!”, zegt Jamara lachend.