Chill of wAt?

The Portal Action House

077 440 30 30

www.theportalsevenum.nl

Sven, Ives, Jente en Tim zijn helemaal excited: vandaag gaan ze naar The Portal Action House in het Family Entertainment Center (FEC) in Sevenum. Ben jij gek op gamen en wil jij ook eens in real life jouw skills laten zien? Check dan dit verhaal en voel de vibes!

“Wie het eerst bij level drie is!”, roept Ives net voordat zij The Portal Action House binnengaat. “Challenge accepted”, roept Jente, terwijl Sven en Tim nog bezig zijn om de schoenen uit te trekken. Hij lijkt heel cool te blijven, maar bij Sven zit het venijn altijd in de staart. Wanneer ze alle vier binnen zijn klinkt een gezamenlijk ‘wow!’. In The Portal Action House moeten ze drie levels halen om Prinses Reya en de drie ontvoerde kinderen Amy, Max en Landon Johnson te redden uit de klauwen van drie virtuele monsters: de E’s. “Check dit!”, roept Jente. “We moeten in level 1 freerunnen, zodat wij Prinses Reya en Amy kunnen redden.” Sven neemt de ruimte in zich op. “En we moeten voorkomen dat het huis van de Johnsons in pixels verandert”, vult hij haar aan. Allerlei obstakels moeten genomen worden, voordat dit level is gehaald. Ives klimt al langs de muur en Sven en Jente vliegen gedreven over de ‘Moving Cliffs’. Uiteindelijk lukt het ze om prinses Reya en Amy te vinden, nadat ze Browzer hebben uitgeschakeld. Tijd voor level 2.

“Wow, dat was echt To the Max!”

Sven, Ives, Jente en Tim hebben thuis een trampoline, maar wat ze hier aantreffen hebben ze nog nooit gezien. “Kei vet! We moeten Monsteroid, de baas van de E’s verslaan door te blijven jumpen, hoe cool is dat?”, roept Ives en voordat Sven, Jente en Tim antwoord kunnen geven maakt hij een perfecte salto. De kinderen springen tot ze er bijna bij neervallen, maar ze slagen erin om te voorkomen dat Monsteroid met The Portal Blaster het ruimtestation opblaast, waar hij Max Johnson gevangen houdt. “Wow, dat was echt To the Max!”, grapt Sven als ze ook dit level hebben gehaald. Maar het is nog geen tijd om te chillen: level 3 wacht! “Game on!”, zegt Jente. In level drie is het Payday. Het wordt afrekenen met de laatste van de E’s: Shredbull. De skateboards en BMX fietsen staan klaar om de laatste battle aan te gaan. Jente gaat voor het skateboard, terwijl Ives en Sven met de bmx de strijd aan gaan om uiteindelijk hun target te verslaan: Shredbull. Maar de game is pas echt over als het Sven is gelukt om Landon Johnson te bevrijden en daarmee level 3 in the pocket hebben! Jumpend en slippend hebben de vier helden hun doel bereikt. “Mission accomplished”, roepen ze allen tevreden en geven elkaar een high five. Sven stuurt nog even snel een snapchat naar zijn vrienden met de tekst:
“I did it”
Na het harde werken in The Portal Action House is het heerlijk chillen in de speciale ruimte. En terwijl moeder Chantal de voeten van Jente masseert, steekt vader Rene vol trots zijn duim op naar zijn ’heroes’. “Als ik jarig ben, mag ik dan met mijn vrienden hier gamen?”, vraagt Sven? René had deze vraag al zien aankomen en knikt instemmend. “En ik koop voor mijn beste vriendin een cadeaubon”, zegt Jente. Ives: “Maar we gaan zelf toch ook nog een keer terug, pap?” René kijkt Chantal aan. Haar glimlach zegt genoeg. “Hey, wie heeft er zin in een lekkere steak of een portie saté?”, vraagt hij vervolgens. Dat is blijkbaar niet tegen dovemansoren gezegd. In no time zijn Sven, Ives, Jente en Tim weer back to reality en gaan op weg naar hun favoriete plek in het ABC restaurant.