Springlevend: Ron Bosmans

Bob Noten Uitvaartbegeleiding

077 366 13 14

www.bobnoten.nl

We zijn allemaal een keer geboren en er komt een dag dan is het gebeurd, dan ga je dood. Een onontkoombaar moment waar we in levenden lijve niet al graag aan denken, want tot die tijd zijn we vooral… springlevend.

Ron Bosmans
is geboren in 1962 in Heel en al 25 jaar woonachtig in Meterik. Hij is getrouwd met Karen en vader van Dries en Bo. Ron is begeleider van uitvaartdiensten, relatiebeheerder bij natuurbegraafplaats Weverslo en tekstschrijver. 

Hoe herinneren mensen jou?
Van nature ben ik nogal gevoelig. Gevoelig voor sferen en voor hoe het met mensen gaat. Ik denk dat ik mezelf goed kan inleven in de ander. Grote en langdurige drukte mijd ik liever. Ik hou van wandelen en hardlopen in de natuur, luister graag naar muziek, vaak klassiek. Ik probeer het mysterie van leven en dood te doorgronden. Daar lees en praat ik dan ook veel over.

Wat wil je in je leven nog doen?
Na al behoorlijk wat van de wereld te hebben gezien, neig ik steeds meer naar het verkennen van de prachtige omgeving die, in de regio en in de ons omringende landen, voor het grijpen ligt.

Welke overledene zou je nog een keer willen zien?
Mijn ouders en mijn zus. Iedereen uit mijn nest is helaas dood. Ik heb hen dus al lang niet meer gesproken. Ik zou benieuwd zijn naar hun mening over hoe ik en hoe wij als gezin het tot nu in hun ogen gedaan hebben.

Beschikbaar aan de wetenschap of een donorcodicil, is dat iets voor jou?
Nieren, hart en kanker… de doodsoorzaken van mijn ouders en zus. Sinds 1999 draag ik een donorcodicil bij me. Lijkt me niet meer dan logisch.

Wat is er na de dood?
Ik geloof dat we allemaal vonken van een oerbron zijn. Dat we hier op aarde onze talenten moeten ontplooien en ooit weer terugkeren naar die bron. Wat mij betreft zijn er slechts twee krachten in de wereld werkzaam… angst en liefde. Ik kies voor de laatste.

Wat wil je nalaten?
Ik hoop dat onze kinderen later zelfbewust, zelfstandig en gezond hun weg mogen gaan. De wereld in het algemeen wens ik liefde toe.

Hoe zorg jij dat je nu springlevend blijft?
Ik probeer de balans tussen werk, privé en ontspanning te bewaken. Tijd kun je niet kopen en die vliegt voorbij. nu leven en bewust genieten… vooral van de kleine dingen. 

Hoe ziet jouw laatste moment eruit?
Als het mijn tijd is, wil ik ergens in de natuur begraven worden en zo weer terugkeren in de kringloop. Verder laat ik het aan mijn naasten om naar eigen wens het afscheid vorm te geven.