Springlevend: Judith van Dijck

Bob Noten Uitvaartbegeleiding

077 366 13 14

www.bobnoten.nl

We zijn allemaal een keer geboren en er komt een dag dan is het gebeurd, dan ga je dood. Een onontkoombaar moment waar we in levenden lijve niet al graag aan denken, want tot die tijd zijn we vooral… springlevend.

Judith van Dijck is vier jaar getrouwd met Ralf en nog steeds heel erg verliefd. Samen hebben ze Max, op wie ze ontzettend trots zijn. Judith was negen jaar succesvol ondernemer bij PLUS-supermarkt in Venray. Ze heeft het familiebedrijf, gestart door haar ouders, verlaten en is op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Hoe herinneren mensen zich jou?
Ik ben een levensgenieter en ik hou van het avontuur:  een dag niet gelachen is een dag niet geleefd of difficult doesn’t mean impossible, it means you have to work hard. Het zijn motto’s die bij mij passen. Ik wil genieten van elke dag, ook als ik een dag minder vrolijk ben. Neem het leven zoals het gaat. Heb respect voor elkaar en behandel anderen zoals jezelf behandeld wilt worden. Heb je een doel? Doe het, ga het avontuur aan.

Wat wil je in je leven nog doen?
Ik wil nog veel van de wereld zien, het reizen wil ik Max ook leren. Mijn bucketlist staat vol met mooie bestemmingen, maar ook met mensen die ik graag zou willen ontmoeten. Ik houd erg van koken. Mijn grote wens: in een busje naar verschillende wijnboeren in Europa reizen en prachtige wijnen en andere lekkernijen inkopen en weer verkopen in Nederland.

Beschikbaar aan de wetenschap, is dat iets voor jou?
Jazeker, als ik daarmee iemand nog een mooi leven kan geven. Ik heb hier nog geen seconde over geaarzeld.

Wat is er na de dood?
Ik geloof wel dat er meer is dan wij kunnen zien, alleen niet wat de verschillende geloven mij vertellen.

Wat doe je als je 25 jaar na je dood nog even terug mag komen?
Ik wil dan graag zien hoe gelukkig Max is met wat hij doet.

Wat wil je nalaten?
Haal uit het leven wat je eruit kunt halen. Je leeft maar één keer!

Hoe blijf jij springlevend??
Blijven groeien op welke manier dan ook. Keuzes maken in dingen die ik leuk vind. En samen met mensen die ik liefheb leuke en fijne dingen doen. Met mijn bucketlist in de hand probeer ik alles uit het leven te halen.

Hoe ziet jouw laatste moment eruit?
Ik wil het liefste gecremeerd worden. De mensen die afscheid van mij willen nemen, mogen dit doen met een feestje. Ze mogen mijn leven vieren. Het liefste in een kroeg en samen met elkaar. Proost dan samen met mij op het leven. Het liefste wil ik dat er veel foto’s zijn en mooie muziek en die mogen ze zelf uitkiezen.