Springlevend: Fred Houben

Bob Noten Uitvaartbegeleiding

077 366 13 14

www.bobnoten.nl

We zijn allemaal een keer geboren en er komt een dag, dan is het gebeurd, dan ga je dood. Een onontkoombaar moment waar we in levenden lijve niet al graag aan denken, want tot die tijd zijn we vooral… springlevend.

Fred Houben (44) is getrouwd met Gerry Houben, woonachtig in Sevenum samen met Ties (11) en Sien (9). In het dagelijks leven is hij mede-directeur van Witgoed en van Bontewas. Ze doen communicatieprojecten, hebben een eigen ticketsysteem en Fred programmeert theatervoorstellingen voor drie culturele centra waaronder Kukeleku in Horst.

Hoe herinneren mensen jou?
Ondanks het feit dat ik het liefst wordt herinnerd als een fijne vader is de kans groot dat er meer mensen zijn die me kennen als bassist van de band Heideroosjes. Misschien dat er nog wat mensen zijn die me kennen van die blauwe Heinkel scooter. Ik vind het heerlijk om op een motorscooter uit 1957 te rijden.

Wat wil je in je leven nog doen?
Een bucketlijst heb ik niet. Ik ben erg gelukkig met hoe ik leef. Als ik iets zou moeten kiezen dan zou dat varen op Canal du Midi zijn. Met ons gezin huren we soms een boot in de vakantie. Lekker varen in de wind en zon. Het Franse kanaal uit de 17de eeuw heeft veel bijzondere sluizen en acquaducten. Lijkt me prachtig om een keer mee te maken.

Welke overledene zou je nog een keer willen zien?
Mijn moeder. Ze overleed toen mijn vrouw net zwanger was van ons eerste kind. Ik zou haar willen bedanken voor mijn fijne jeugd. Haar laten weten dat ik trots op haar ben.

Beschikbaar aan de wetenschap, is dat iets voor jou?
Na mijn dood zou ik graag mijn organen willen doneren. Dat is bij mijn moeder ook gebeurd en dat voelde goed.

Wat is er na de dood?
Ik denk dat er niks is na de dood. Dat vind ik ook niet vervelend. Mocht er toch iets zijn dan is dat een meevaller.

Wat doe je als je 25 jaar na je dood als je nog even terug mag komen?
Dan zou ik heel graag even willen kijken hoe het met mijn kinderen gaat.

Wat wil je nalaten?
Een boodschap die ik aan de wereld na wil laten heb ik niet. Als mijn tijd erop zit dan hoop ik dat ik de wereld om me heen een heel klein beetje mooier heb gemaakt, dat ik goed was voor de mensen om me heen. Als iedereen op de wereld dat doet dan komt alles vanzelf goed.

Hoe zorg jij dat je nu springlevend blijft?
Nieuwe dingen blijven doen! Dan kom je vanzelf verrassingen tegen. Het enige nadeel is dat de tijd voorbij vliegt.

Hoe ziet jouw laatste moment eruit?
Als mijn vrouw en kinderen het een goed idee vinden dan zou ik graag thuis opgebaard willen worden. Dat was ook zo toen mijn moeder overleed. Ondanks de droevige aanleiding herinner ik me dat als een hele fijne periode waarin de band met ons gezin heel intens was.