Bevlogen koppel

John van Helden en Marianne Geurts delen een gemeenschappelijk passie. Ieder op hun eigen manier willen zij mensen helpen. Dat streven komt niet uit de lucht vallen. Hun persoonlijke levenservaringen liggen ten grondslag aan hun ideeën om iets te betekenen voor de samenleving.

“Tot begin vorig jaar was ik directeur en eigenaar van Dutch Pet Products”, vertelt John. “Ondanks dat het bedrijf flink gegroeid was, liep ik vast. Ik was niet meer die enthousiaste ondernemer, voelde geen persoonlijke groei, had stress om alles wat er gebeurde. Ik kon mijn ei niet meer kwijt en wilde weer vrij en creatief kunnen denken. In die tijd is het idee van The Bird Family ontstaan. We maken duurzame vogelvoeders maar ook leuke producten voor het hele gezin. Uit afvalstromen en met inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.” Daar blijft het niet bij. John ontwikkelt met een team onder de naam Yookr een slim instrument, waarmee ondernemers en werknemers met één druk op de knop over data kunnen beschikken. Slimme informatie die hen op ieder moment van de dag kan helpen om de juiste beslissingen te nemen. John: “In de praktijk neemt dit stukje digitaal gereedschap een hoop stress weg. Een voorbeeld? Stel je voor dat een motor in een productiemachine te warm wordt. Dan zou je dat normaal gesproken niet merken. Nu signaleer je dit direct met draadloze sensoren via het Yookr dashboard. Je kunt het probleem verhelpen voordat er ergere dingen gebeuren. Dat bespaart tijd en geld, én voorkomt stress. “

Marianne’s benadering is van een ander pluimage. “Met mijn bedrijf Esentika ben ik gestart na een loopbaan als personeelsmanager bij een aantal grotere organisaties. Ik coach, adviseer en train vanuit persoonlijke ervaring bedrijven en instellingen. “Want er is écht veel meer samen mogelijk. Ik richt mij op de individuen en teams met hun onderlinge dynamiek. Door goed te kijken en luisteren, maar vooral door te laten voelen, kun je mensen leren meer leiderschap te tonen. En ook kun je ze laten ontdekken, waarom ze op een bepaalde manier op elkaar reageren.” Marianne is van de open aanpak. “Tijdens mijn sessies maak ik vaak gebruik van de organisatie-familie-opstelling. Daarmee kun je de verhoudingen tussen mensen beter blootleggen. Voor veel van mijn klanten is dat een openbaring. Ze kunnen daarna beter met bepaalde mensen of situaties omgaan.” Voor bedrijven is het effect positief. “Teams werken beter samen en mensen gaan met meer plezier naar hun werk”., zegt Marianne. “En”, voegt ze er aan toe, “waar ik écht blij van word, is dat mensen dan ook minder ego-gedreven zijn en meer gaan betekenen voor de samenleving.”

Binnen hun privé-relatie komt het aspect kwaliteit van leven dagelijks op tafel. Ik groei nog iedere dag”, zegt John. “We leren veel van elkaar, met ieder onze eigen ervaringen”. We vinden het vooral belangrijk om te blijven belichten wat goed gaat, waar we blij van worden. En als we dan eens vastlopen, is het de kunst om daar op eigen kracht en samen weer uit te komen”. Marianne: “Iedereen kan leren het positieve meer te zien, ook wanneer je ouder bent. Zo blijft persoonlijk ontwikkelen spannend en leuk”.